שאלה לגבי בדיקת שתן למיקרוסקופ

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

26/02/2020 | 13:55 | מאת: NOT_FOUND

אני בן 25, חולה בדלקת מפרקים בעמוד השדרה, וכן מקרוהן, ומטופל כרגע בסלזופירין. לפני מס' שנים, נאמר לי שיש לי דלקת בערמונית, והוצע לי לקחת את התרופה פרמיקסון, ולא לקחתי. לפני מס' ימים, התחילו לי כאבים מאוד חזקים באזור שלפוחית השתן, ולשאלתי בעניין בפורום זה , עניתן לי שעלי לעבור בין השאר, בדיקה מיקרוסקופית של דגימת שתן. אלו התוצאות שקבלתי היום: בדיקה מיקרוסקופית: SEDIMENT RBC 2.00 HPF SEDIMENT WBC < 1 HPF SEDIMENT SPERM + -------------------------------- בדיקת שתן כללית + תרבית : URINE CULTURE STERILE CULTURE LEUCOCYTES UR. NEGATIVE SG 1.02 SG NITRITE NEGATIVE PROTEIN UR NEGATIVE PH (URINE) 5.00 GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES UR. NEGATIVE האם יש משהו מדאיג בתוצאות? מה המשמעות שלהן (של הבדיקה המיקרוסקופית ? תודה רבה.

בדיקת השתן תקינה. לא ראו גבישי אבנים בשתן או המטוריה שיכולה להיות קשורה באבנים בדרכי השתן וכמות התאים במשקע מותרת.

26/02/2020 | 21:47 | מאת: NOT_FOUND

תודה, האם התוצאות עשויות לשלול במידה מסויימת סרטן שלפוחית השתן? תודה.

זו לא בדיקה שמיועדת לבחון או לשלול סרטן שלפוחית השתן. עם זאת, העובדה שאין דם בשתן מרגיעה. כמו כן אתה לא בקבוצת הגיל המוגדרת קבוצת סיכון

מנהלי פורום נפרולוגיה