הפרשים בין לחץ דם גבוה לנמוך

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/02/2020 | 20:31 | מאת: נתי

אני בן 29 סובל מיתר לחץ דם כמה שנים לאחרונה התחלתי טיפול תרופתי שכולל שני סוגים של כדורים הערכים הנמדדים במנוחה 133/71 זה תקין?

ערך המטרה במקרה שלך הוא לחץ דם נמוך מ 130/80 במדידות ביתיות. על כן הערכים שלך גבוליים. תבדוק את התזונה שלך - האם אתה יכול להפחית את צריכת המלח לדוגמא. והאם אפשר לתגבר פעילות גופנית. כמובן שהמנעות מעישון חשובה. בשלב זה אל תשנה טיפול אלא תמשיך למדוד. אם רוב המדידות מעל 130 סיסטולי או מעל 80 דיאסטולי - תפנה לרופא המשפחה להחלטה האם צריך לתגבר טיפול

מנהלי פורום נפרולוגיה