יד נרדמת בשינה וטיפול תרופתי ביתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/02/2020 | 21:57 | מאת: קרן אורנית

שלום לפני שנה אובחן יתר לחץ דם ראשוני בגיל צעיר (38) . מטופלת בדולקס. בערך חודש אחרי התחלת הטיפול התחילה תופעה של הרדמת היד בשינה. בעיקר 2 אצבעות סמוחות . אני מתעוררת מזה וזה ממש מבהיל. זה עובר אחרי כמה שניות תוך כדי הזזת האצבעות. לפני כשבועיים בהמלצת רופא המטפל הוחלף דופלקס בווקטור ותופעה חלפה אך אתמול חזרה שוב... האם יתכן קשר בין יתר לחץ דם ו/או טיפול תרופתי ביתר לחץ דם לבין הרדמת היד בשינה? במידה וכן האם זה מסוכן? ומה ניתן לעשות ? תודה

התלונות אינן תופעות לוואי מוכרות של הטיפול התרופתי והכל הנראה אין קשר בניהן. אולי מדובר התסמונת התעלה הקרפאלית.

מנהלי פורום נפרולוגיה