אימון EMS האם נגרם נזק לכליות?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/01/2020 | 19:52 | מאת: חיה ברקת

הי. האם קיימת סכנה לכליות ובכלל באימון ems? לאחרונה התחלתי להתאמן בשיטה זאת כיוון שסובלת מפריצת דיסק, כאבי גב והקרנות לרגל ואני מרגישה הקלה משמעותית בכאבים. יחד עם זאת, יש הטוענים לפגיעה בכליות בעקבות האימון. האמנם?

כל מאמץ שרירי משמעותי עלול לגרום לפגיעה שרירית שאם מאד חמורה עלולה לגרום לנזק מישני לכליות בין היתר. מניחה שאם מבוצע על ידי צוות מיומן ובאופן מבוקר הסכנה היא לא גבוהה. מציעה להפנות את השאלה לפורום העוסק הרפואית ספורט/שיקום

מנהלי פורום נפרולוגיה