תוצאות בסי. טי. כליות, המשך ברור צריך?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/01/2020 | 09:39 | מאת: איתן

בus כל הזמן רואים אבנים בכליות. עשו לי סיטי. אין אבנים. למה להאמין. כן מצאו aml 8 ממ, ללא פרוט. לא הופנתי להמשך ברור. זה פעם ראשונה שרואים ממצא זה, צריך המשך ברור? מעקב, זה בטוח לא סרטני? , זה יכול להיות מקור לכאב מותני אמצעי ואי נוחות בבטן? תודה

סי טי (פרוטוקול אבנים) היא בדיקה רגישה יותר לאיבחון אבנים. אם האבנים היו קטנות (מספר מילימטרים) יתכן ויצאו עצמונית. ל AML מראה אופיני בהדמיה והוא גידול שפיר. גודל מזערי כזה לא מסביר תסימנים. ממליצה לך לבצע הדמיה חוזרת בעוד כשנה, ואם אכן ללא שינוי מהותי בגודלו מעקב הדמייתי כל 3-4 שנים.

מנהלי פורום נפרולוגיה