כדורים טריטיס+ ספרוקס מעלים קריטנין ?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/12/2019 | 18:09 | מאת: רוני

שלום, מאז שנתנו לי תוספת להורדת לחץ דם כדור טריטיס 2.5 מ"ג הקריטנין עלה מ 1.17 ל 1.35 ב חודשיים- שלושה. האם הטריטיס מעלה קריטנין ? לוקח גם כדור תמצית זעפרן בשם ספרוקס שעוזר לשינה , האם גם זה יכול לעלות קריטנין . הסוכר גם עלה מ 100 ל 117, שאר הבדיקות של הכליות יצאו בסדר מלבד שויטמין D תמיד נמצא מתחת ל 70 - עכשו 60 למרות שלוקח כל יום 3 כדורים של 400 סולגאר. תודה

הטריטייס יכול להעלות קראטינין בטווח המיידי אבל לאורך זמן התרופה שומרת על התפקוד הכלייתי ולכן לא מפסיקים את התרופה עם עליית הקראטינין במקרה שלך. הפסקה - רק אם העליה משמעותית יותר. בנוגע לויטמין די - אפשר לנסות לעבור לטיפות של ויטמין די. מינון רגיל, אחזקתי, הוא של 1,000 יחידות ליום אבל כאשר יש חוסר עולים עד 2,000 יחידות ליום, בהתאם להנחיות הרופא שלך. הטיפות ככל הנראה נספגות טוב יותר מהכדורים.

מנהלי פורום נפרולוגיה