תוצאות בדיקה שתן כללי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/12/2019 | 14:43 | מאת: מאי

שלום, בת 33 עם BMI 32. עקב לחץ דם גבולי (131/84 לערך), נשלחתי למס' בדיקות מעבדה. היום התקבלו התוצאות שתן כללי: חלבון בשתן 50 וכדוריות דם אדומות 500. שאר התוצאות תקינות ואני ממתינה לתוצאות איסוף השתן. אני מודאגת. האם התוצאות חריגות? על מה הן מצביעות? חשוב לציין שהייתי אמורה לקבל מחזור אך המשכתי את הגלולות בכדי לבצע את האיסוף לפני התור לנפרולוג . תודה רבה על תשובתך

30/12/2019 | 08:11 | מאת: מאי

חשוב לציין שביצעתי דופלר כליות שיצא תיקן

התוצאות של בדיקת השתן לא תקינות. באופן תקין לא אמורות להיות כדוריות דם אדומות בשתן וגם לא חלבון. כדאי לחזור על הבדיקה (לא במחזור) וגם להשלים בדיקת שתן למיקרוסקופיה על מנת לאפיין את מקור כדוריות הדם האדומות. להמתין לאיסוף השתן לחלבון. עם התשובות רופא המשפחה יפנה אותך לבדיקות נוספות

מנהלי פורום נפרולוגיה