עליה זוחלת בקריאטנין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

25/12/2019 | 20:09 | מאת: מאיה

בת 53. בשנתיים האחרונות ישנה עליה ברמת הקריאטנין. לפני שנתיים 0.98 כעת 1.25. בנוסף חלבון כ 300 באיסוף שתן. לא סובלת מסכרת או מחלה אחרת , רזה. נאמר לי כי בשלב זה צריך רק לעקוב ואין מה לעשות. אבל זה מתסכל אותי לראות את העליה הזוחלת במדד הקריאטנין בלי לעשות כלום. מקפידה על תזונה. מה עלי לעשות?

לא ברור לי האם יש מספר בדיקות שמאששות את העליה או שאת משווה בדיקה בודדת משנה זו לפני שנתיים. אם זו בדיקה בודדת חובה לחזור עליה. כך גם על כימות החלבון בשתן. לא סיפרת מה יש במשקע שתן , הדמיית כליות, ממצאי בדיקות דם אחרים. תרופות שאת נוטלת באופן ספורדי אפילו. אני מציעה שתיפני לנפרולוג שיתחיל ברור וישקול איתך לפי ממצאיו אם יש מקום להתקדם לביופסית כליה.

26/12/2019 | 07:44 | מאת: מאיה

מודה על תשובתך. אבהיר את שאלתי: בשנתיים האחרונות עשיתי מספר בדיקות דם בהן ערכי הקריאטנין היו בין 1.13-1.25. חלבון באיסוף שתן יציב כ 300. לא נוטלת תרופות כלשהן.ערכים נוספים: uric acid 347 Calcium urine-24:65 אשלגן וזרחן תקין Protein utine: 298 B2 microglobulin: 2303 Albumin (byer):60.4 Albumin:4.91 Urea:55 Vitamin d:63 Hence jones protein:not detected. נמצאו עקבות אלבומין. נמצאו נוגדנים פוליקלונלים. ממה שנאמר לי לא מקובל לעשות ביופסיה לכליה כאשר רמת החלבון נמוכה מ 1000. אטלטראסאונד כליות תקין. אודה לתשובתך

אם אין אי ספיקת כליות דוהרת, אין עליה משמעותית בפרוטאינוריה , אין עוד ממצאים במשקע השתן (כגון גלילים) או בברור סרולוגי שבוצע ביופסיית כליה בדרך כלל לא תשנה גישה טיפולית. אנני מכירה בעל פה את ערכי היחוס של המעבדה לבטא 2 מיקרוגלובולין. אם מוגבר זה יכול להצביע על פגיעה טובולארית שזה הצינורות שמרכזים את השתן (בניגוד לגלומרולארית שזה המסננת של הכליה).

27/12/2019 | 16:36 | מאת: מאיה

תודה רבה על תשובתך. הטווח ל b2 microglobalin לערכים תקינים: 604-2454. התוצאה שלי 2303 כלומר ברף העליון של הנורמה. האם יש מקום לפנייה לאורולוג? האם ממצאי הקריאטנין קשור לזה?

לא.

מנהלי פורום נפרולוגיה