סלספט להורדת חלבון בשתן לc3 gn

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/12/2019 | 13:54 | מאת: מאיה

רציתי בבקשה לדעת עם התרופה סלספט מורידה חלבון בשתן מחלה c3 gn תפקידי כליות תקינים באיסוף 2.5 גר חלבון לפני 5 שנים c3 24 והיום 60 כרגע לוקחת 10 מג טרי טייס בת 30 תודה רבה

סלספט היא אחת מהתרופות המשמשת במקרים של C3 GN כאשר הטיפול השמרני (בתרופות כגון טריטייס) לא מספק. מטרתה להקטין את תהליך הדלקת ובכך יכולה להפחית את הפרשת החלבון בשתן.

22/12/2019 | 23:18 | מאת: מאיה

תודה רבה האם יש לסלספט תופעות לוואי? האם הסלספט הוא תחליף לטריטייס או בנוסף? מתוך ניסיונך כרופאה האם השיפור בהפרשת החלבון משמעותי? תודה רבה

הסלספט ניתן בנוסך לטריטייס ולא במקום. כמו לכל תרופה גם לסלספט תופעות לוואי - יכול לגרום שלשולים, מחליש את המערכת החיסונית ועוד. והכי חשוב - אסור להכנס להיריון בזמן הטיפול בתרופה (אבל גם טריטייס אסור בהיריון). לרוב התרופה נסבלת בצורה סבירה. המחלה שלך היא מחלה שהניסיון בה מוגבל, יש מקרים שמגיבים לסלספט בתגובה טעבה אבל לא אוכל לומר לך מה הסיכויים שלך, זה תלוי בהרבה גורמים.

מנהלי פורום נפרולוגיה