מיפוי כליות בת 27 כולל דם בשתן וכאבים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/12/2019 | 22:16 | מאת: אור

היי דר , מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבים בצד ימין בצד מקרין לגב עוצמת הכאבים משתנה מהתקף להתקף הכולל דם בשתן לפעמים גלוי לפעמים סמוי עשיתי מיפוי כליות ואלו התוצאות רציתי לדעת מה פירושה של הבדיקה , הכליה השמאלית בגודל תקין , פרפוזיה והפרשה תקינים הכליה הימינית בגודל תקין פרפוזיה וריכוז טובים קיימת רטנציה של חומר באגן הכליה הימנית עד סוף הבדיקה ושיםור חלקי בהפרשה לאחר הזרקת פוסיד ושיםור נוסף לאחר פינוי שלפוחית השטן תפקוד יחסי של הכליות כליה ימנית 46% כליה שמאלית 54% סיכום : תפקוד הכליה השמאלית תקין הכליה הימנית הידרונפרוטית עם תפקוד שמור והפרעה בהפרשה אשר משתפרת אחרי הזרקת פוסיד לפינוי שלפוחית השתן

יש פגיעה בהפרשת השתן מכליה ימים, יכול להיות שמדובר במופ מולד שלא בא לידי ביטוי עד כה. ממליצה לפנות לאורולוג

מנהלי פורום נפרולוגיה