בדיקות דם/כליות/מטמורפין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/12/2019 | 15:26 | מאת: שואלת

שלום, בן 82 לוקח 10 שנים מטמורפין. תוצאות בדיקת דם אחרונות : MICROALBUMIN-U SAMP- 12.81 CREATININE- U SAMPLE- 120.1 mg/dl MICROALBUMIN/CREAT- 10.67 mg/g UREA 61.6 CREATININE 1.55 האם המדדים הללו מעידים על פגיעה בכליות ? האם 61.6 UREA נחשב חריגה משעותית? תודה

עקרונית לא אמור להיות אלבומין בשתן אך רק ערך של מעל ל 30 מג לגרם קראטינין נחשב לא תקין אם הוא חוזר על עצמו בשתי בדיקות לפחות. גם אז תחת איזון גורמי סיכון (כדוגמת איזון סוכר מיטבי, איזון לחץ דם טוב) הוא יכול להיות הפיך. בדיקת קראטינין בערכים שצינת היא המדאיגה. היא מצביעה על ירידה בתיפקוד הכלייתי. מציעה לך לפנות לייעוץ נפרולוג

מנהלי פורום נפרולוגיה