לימונים לשיפור תפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/12/2019 | 20:53 | מאת: עירית

קראתי שלימונים יכולים לשפר תפקודי כליות . האם זה נכון ??.וגם לעזור לאבנים בכליות ??

לימונים הם לא תרופה לאי ספיקת כליות ולא משפרים תיפקוד כלייתי. לימון הוא מקור לציטראט וגם ויטמין C. במטופלים שהם "יצרני אבנים" הוא יכול להעלות את כמות הציטראט בשתן . ציטראט מדכא יצירת אבנים על בסיס קלציום. מצד שני ויטמין סי הופך בגוף לאוקסלאט שהוא בעצמו מרכיב ביצירת אבני קלציום. המאזן מורכב ועל כן מיץ לימון אינו מומלץ באופן גורף למניעת אבנים. אם במקום טיפול תרופתי אתה מעדיף לשתות מיץ לימון מומלץ לבצע מעקב ולראות שהציטראט עולה בשתן ושאין עליה מקבילה של אוקסאלאט.

מנהלי פורום נפרולוגיה