סטטור 40 וכליותיייייחח

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/11/2019 | 14:43 | מאת: ליאת

האם סטטור 40 יכול להעלות את רמת הקראטנין כי זה מה שקרה.עלה מ 2 ל 3.4. שאלה שנייה הבסיס שלי הוא 2 וכל התבישות או כדור לא נכון מקפיצים את רמת הקראטנין. האם ברגע שהערבים עוברים את ה 3 זה בעצם גורם לצלקות בכליה ה.גם מחלת חום יכולה לגרום לקפיצה בקראטנינין?

לא אופייני שסטטור יגרום בפני עצמו לעליית קראטינין, אלא אם גרם לפגיעה בשריר (עם עליה נלווית באנזים cpk) או שגרם לאינטראקציה עם תרופה אחרת. כדאי לבדוק את האופציות האלה. אם אין הזבר אחר - לבדוק עם רופא המדפחה הפסקת סטטור. כל אירוע של אי ספיקת כליות חדה, המתבטא לרוב בעליית קראטינין, יכול לגרום להצטלקויות. גם אם הקראטינין לא עבר את רף ה 3. ולכן חשוב להמנע מאירועים חוזרים

מנהלי פורום נפרולוגיה