בדיקת דם לתפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/10/2019 | 18:05 | מאת: יואל

שלום, האם מלבד בדיקת gfr estimated, קיימות בדיקות דם נוספות להערכת תפקודי הכליות? תודה.

קראטינין הוא המד בבדיקות הדם שמאפשר לשערך את התיפקוד הכלייתי. יש עוד בדיקה שבעתיד תיכנס לשימוש מעבדתי אך עדין לא מבוצעת כרוטינה במעבדות בארץבשם cystatin c. כשעולה שאלה של מחלת כליות נהוג לכמת (מלשון כמות)את הפרשת החלבון/אלבומין בשתן , להסתכל על שתן תחת מיקרוסקופ (נוכחות תאים או גלילים) ולראות הדמיה של הכליות לראות. את מבנה הכליות.

מנהלי פורום נפרולוגיה