כאב גב תחתון - בדיקה האם קשור לכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

08/10/2019 | 10:57 | מאת: מאיר כ.

שלום רב, לפני שלושה שבועות החלו לי כאבים בגב התחתון בצד שמאל שבאו והלכו בגלים, בעיקר בלילות. שני רופאי משפחה שהלכתי אליהם בהפרש של מס' ימים אמרו שזה לא נראה כמו בעיה בכליות אלא משהו שקשור לשריר. לקיחת אדוויל הקלו משמעותית על הכאב (גם יותר מארקוקסיה שקיבלתי מהרופא הראשון). שלשום הלכתי שוב לרופא משפחה לאחר שהערבים נמשכו, שהפנה אותי לבדיקות שתן עם התוצאות הבאות: Albumin/creatinine ratio 16.08 שתן-כללי PH (U) 5 Nitrit (U) NEGATIVE Ketone (U) NEGATIVE Glucose (U) NEGATIVE Urobilinogen (U) NORMAL Bilirubin (U) NEGATIVE Protein (U) 11-50 Leucocytes (U) 250 Erythrocytes (U) 10 אציין שביומיים-שלושה האחרונים יש שיפור משמעותי בכאבי גב והם כמעט לא קיימים. האם יש צורך בפנייה נוספת לרופא על סמך התוצאות?

כדאי לחזור לרופא שהפנה אותך. נוכחות כדוריות דם לבנות ואדומות בשתן מצריכה ביצוע תרבית שתן בשאלה של חיידק. גם אבן בדרכי שתן יכולה לגרום לתמונה דומה. יש לחזור על בדיקת השתן

מנהלי פורום נפרולוגיה