ערכי אוריאה גבוה בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/10/2019 | 17:10 | מאת: גדי

שלום רב רקע כללי: בן 42 בריא בד"כ, קיימת אנמיה קלה.וידוע על אבן קטנה מאוד באחת הכליות לוקח תוסף של אשלגן ציטראט בשל חוסר. בבדיקות דם האחרונות בטווח של מעל 3 שנים ערכי האוריאה בדם נעים בין 40 לבין 47 בבדיקה האחרונה. בדיקת שתן כללי תקינה קריטינין - 0.88 ערכי פרטין וברזל תקינים. 1.האם הערכים הגבוהים של האוריאה נובעים מתזונה עודפת של חלבון? או שישנם סיבות אחרות לתוצאה החריגה? 2. האם ערכים אלו לטווח הארוך יכולים לגרום לבעית כליה בעתיד? תודה

אם אין ממצאים אחרים שמעידים על בעיה כלייתית, סביר שהאוראה המוגברת מבטאת מצב של התייבשות יחסית (האם אתה בצום לפני ביצוע הבדיקות? ) או אכילה ביתר של חלבונים, מהם נוצרת האוראה. אכילה של תזונה עתירת חלבון אינה מומלצת במחלות אבנים בלי קשר לערכי האוראה. האוראה היא מרקר בלבד, ולא אמורה לגרום לפגיעה כלייתית בפני עצמה

מנהלי פורום נפרולוגיה