ציסטות פרהפלביות מרובות בכליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

15/09/2019 | 22:40 | מאת: דוד כהן

שלום רב בבדיקת אולטראסואנד רשום "בכליה השמאלית הודגמו ציסטות פרהפלביות מרובות בגודל עד כ 19 - מ"מ, הודגם מוקד היפראקואי קורטיקלי זעיר כ 4 -מ"מ, יתכן AML" רציתי לשאול מספר שאלות: 1- האם יש משמעות לעובדה שרק בכליה השמאלית יש ציסטות מרובות? 2-האם בבדיקת CT יתן לבדוק את הציסטות המרובות שגודלן עד 19 ממ? 3-האם ייתכן שזוהי מחלה גנטית של ציסטות בכליה שפוגעת רב בכליה אחת?

1+3. יש מחלות שגורמות לשינויים מבניים בכליה (אחת) שיש להם ככל הנראה קשר לנטייה גנטית. אם לא הודגמו בגילאים מוקדמים פחות סביר. 2. סי טי רגיש יותר ולכן טוב יותר לאבחן נגעים קטנים (מ 10 ממ).

מנהלי פורום נפרולוגיה