קושי במתן שתן והתרוקנות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/09/2019 | 21:44 | מאת: דניאל

בחודשים האחרונים חווה קושי במתן שתן והתרוקנות. Us כליות ודרכי השתן יצא תקין חוץ משארית שתן לאחר התרקונות 26סמק. ערמונית לא מוגדלת. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש

אם אין חסימה מכנית יש לשלול בעיה נורולוגית או שרירית. כדאי לפנות לבדיקת אורולוג ולשאול חוות דעתו בנוגע לאורופלומטריה המודדת את קצב זרימת השתן. אם ימצא קושי אוביקטיבי אולי בדיקה אורודינמית (להערכת התיפקוד של כיס השתן) תעזור להכווין את המשך הברור.

מנהלי פורום נפרולוגיה