קולדקס באי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/09/2019 | 18:18 | מאת: אהרון

באי ספיקת כליות תרופות המכילות איבופרופן אסורות. התרופות המותרות הן אלו שמכילות פרצטמול ודיפירון. שאלתי היא לגבי קולדקס: קולדקס מכיל פרצטמול אבל גם כלורפניראמין מלאט, וגם פנילאפרין הידרוכלוריד וגם קפאין אנהידרוס. שאלתי היא האם קולדקס מותר באי ספיקת כליות??

מותר קולדקס אולם יש לשים לב שפינוי התרופה מתרחש בחלקו דרך הכליה ולכן יש הלתחיל במינון נמוך - כדור אחד ליום. זאת בשל חשש מתופעות לוואי

02/09/2019 | 13:39 | מאת: אהרון

תודה לד"ר אורית על התשובה. לפי התשובה, אם אפשר להסתדר בלי קולדקס אז עדיף. להעמיס מה שפחות על הכליות.

מנהלי פורום נפרולוגיה