תרופת פמוטדין ותפקוד כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

22/08/2019 | 13:46 | מאת: אילן

שלום, לאחרונה התחלתי בהמלצת רוםא המשפחה שימוש בפמוטדין לטיפול במה שלטענתו דלקת בקיבה. בבדיקות הדם די נלחצתי לגלות שהegfr צנח מ115 ל90 , האשלגן חרג מהגבול ל5.3 והקריאטינין עלה מ0.8 ל1.04. (זה ימשיך להדרדר עם המשך הטיפול?) האם זה צריך להדאיג אותי? אני בן 29 ולפי מה שראיתי gfr 90 נמוך בהרבה לגילי, השאלה שלי אם התרופה עשויה לגרום לזה והאם עם הפסקת התרופה הערכים אמורים לחזור לנורמה או שיכול להיות שתפקוד הכליות נפגע בעקבותיה? תודה

פמוטידין עשוי להפריע (לעקב הפרשת קראטינין ) בשתן. ניתן להפסיק את התרופה ולראות האם חל שיפור בקראטינין. אם לא חל שיפור יש מקום להרחבת הברור.

מנהלי פורום נפרולוגיה