ממצא באולטרסאונד בכליה ימין

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/08/2019 | 11:10 | מאת: דודיחמודי

בכליה ימין, הודגם מוקד אקוגני כ 9 מ"מ, המתאים לאנגיומיוליפומה אני סובל זמן רב מכאבים בבטן ימנית תחתונה. האם יש קשר? במקביל יש לי שתן תכוף באחד הפעמים ספרתי 22 פעם ביממה. בדיקות דם תקינות. בדיקות שתן תקינות. הקארטנין שלי הוא 1 והeGFR הוא 86 ואני בן 53

הממצא באולטרסאונד לא מסביר את הכאבים. בנוגע למתן שתן לעיתים תכופות- חשוב לדעת האם אתה נותן כל פעם כמות קטנה של שתן או כמות גדולה. תכיפות במתן שתן יכולה להיות על רקע אורולוגי (למשל הגדלת ערמונית) או שמדובר במתן שתן בכנות רבה ואז זה דורש בירור נפרולוגי. תנסה לכמת (מלשון כמות) כמה שתן אתה נותן ביממה

05/08/2019 | 20:58 | מאת: דודיחמודי

לא מדובר בטיפות או בכמות קטנה בכל פעם אלא בכמות רגילה של ממש. זה לא משהו שהיה לי בעבר. בנוסף גם בבוקר אני חווה מצב שאני לא יכול להתרוקן ורק לאחר מאמץ זה יוצא.

אם יש קושי בהתרוקנות כדאי לגשת לבדיקת אורולוג. במקביל תבצע איסוף שתן 24 שעות לברר את כמות השתן ובנוסף לבדיקת אוסמולריות

מנהלי פורום נפרולוגיה