בדיקת שתן חריגה לקוציטים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/07/2019 | 15:34 | מאת: גל

שלום עשיתי בדיקת שתן בעקבות כאבים בבטן התחתונה והכל יצא negative מלבד leucucytes-U שיצא 250/ul מה זה אומר? האם זה אומר שיש לי משהו מסוכן כי זה ערך ממש גבוה?

לויקוציטים בשתן מעידים לרוב על דלקת בדרכי השתן (זיהום חיידקי), בעיקר אם יש קליניקה מתאימה. יש לבצע תרבית שתן לראות האם צומח חיידק. זה לא מסוכן ולא צריך להלחץ. אם אכן צומח חיידק הטיפול הוא פשוט

18/07/2019 | 11:55 | מאת: גל

קיבלתי תוצאה של תרבית שתן כתוב- urine culture- אין צמיחה. מה זה אומר? למה בכל זאת יש לי כאבים בבטן התחתונה?

אין צמיחה של חיידק, כלומר לא מתאים לחיידק בדרכי שתן. כאבי בטן יכולים לנבוע מסיבות רבות. תפנה לרופא המטפל לבדיקה

מנהלי פורום נפרולוגיה