פרנכימה דלה בשתי הכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/07/2019 | 19:15 | מאת: גני

שלום. אני בת 39 נולדתי עם מהספת כפול בכלייה שמלית . חוץ מ דלקות חוזרות ב שליפוחית השתן ורמת אלטרוציטים גבוה כל החיים בריאה לחלוטין.בשנת 2009 גילו ציסטה פשוטה בכליה שמאול במרץ 2019 ניראה ציסטה מורכבת עם מחיצות כל השער תקין דם+חלבון גבוהים ב שתן נישלחתי לסיטי סיטי תקין אבל מצאו אבנים בכיס המרה . נשלחתי שוב עברו חודשיים מהבדיקה הקודמת ל אולטראסאונד לבדוק גודל אבנים, בתשובות התגלה כי יש אבן ב כלייה ימין פרנוכימה דלה ב שתי הכליות גודל של כלייה שמאל מ 10.5 עלה ל 12 מה זה יכול להיות ? אני צריכה לעבור ניתוח לקריטת כיס המראה ואני לא יודעת מה לעשות? תודה מראש

יש לך מחלת כליות מלידה. נוכחות מערכת מאספת כפולה, ציסטה בכליות ופרנכימה דלה מעידות על כך. גם אם בדיקות הדם והשתן תקינות יחסית, יש עדות למחלה בהדמיה. נכון לעכשיו נראה שכל מה שצריך זה מעקב ואני ממליצה להתחיל מעקב נפרולוגי סדיר. הנפרולוג גם יוכל להעריך את הסיבה לאבן בכליה ולהמליץ על טיפול. אין צורך להלחץ ולא רואה סיבה שהממצאים ימנעו ניתוח בכיס המרה.

מנהלי פורום נפרולוגיה