חשש מגדולניום.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/07/2019 | 18:28 | מאת: אסף

שלום, אני בן 24 ויש לי ברקע דלקת מפרקים פסוריאטית וקרוהן. יש לי כבר תקופה ארוכה כאבי בטן שלפי רופאי הגסטרו מחייבים הדמיית MRE עם שתיית חומר, וקבלת גדוליניום. העניין שאני מאוד חושש מהגדוליניום לאור האזהרות של משרד הבריאות בנושא, וגם כי קראתי שהוא מצטבר במוח בעצמות ובעור. כמו כן גם מטרידה אותי העובדה שהוא גרם למחלת ה Nephrogenic Systemic fibrosis. נניח אם אני אקבל את הגדוליניום והוא יישאר לי בגוף למשך שנים, ובמשך השנים האלה תהיה לי ירידה בתפקוד הכלייתי כתוצאה מתרופות שאני צריך לקחת- תוכל להתפתח אצלי ה Nephrogenic Systemic fibrosis? מה לדעתכם אני צריך לעשות? יש באפשרותי לעשות במקום MRIבדיקת CT אבל משום שכבר עשיתי CT בעבר זה לא מומלץ בגלל הקרינה. תודה על העזרה.

אין ברפואה 100% אבל באופן עקרוני באנשים עם תפקוד כלייתי תקין אין סיבה שהגדולינום יצטבר. גם אם תפתח בעתיד אי ספיקת כליות מסיבה כלשהי, זה לא שהחומר ישאר מעכשיו ולמשך שנים בגוף אלא יופרש. מה גם שהיום משתמשים בסוגים של גדולינום שלא גורמים לסיבוך הזה - מדובר בגדולינום מהדור החדש, שנחשב כל כך בטוח שבמקומות שונים בעולם כבר לא מבקשים בדיקת קראטינ ין לפני בדיקה. לסיכום - לא רואה שום בעיה בקבלת גדולינום. בהצלחה בבדיקה.

מנהלי פורום נפרולוגיה