אי ספיקת כליות-מטופל אונקולוגי

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

04/07/2019 | 21:39 | מאת: סיון

אבי כבן 72, עם סרטן ריאות אדנוקרצינומה מטופל בגיוטריף 20 מג לסירוגין (ותרופות נוספות ללחץ דם, כולסטרול וכו) בשנה האחרונה תפקודי הכליות היו בעליה בגלל הגיוטריף.. לפני חודש היה 2.5 ובבדיקה שעשה השבוע קרטנין 3.26 אף פעם אבא לא הגיע לרמות האלו רציתי לשאול האם אספירין עלול להחמיר את התפקודי כליות? בחודשיים האחרונים רופא המשפחה המליץ על אספירין ומאז אבא לוקח כדור אחד ביום. האם זה אכן משפיע?

לא סביר להניח שאספירין הוא הגורם להחמרה . יש לשלול גורמים אחרים. להיוועץ באונקולוג מטפל על הצורך בשינוי מינון ו/או הפסקת טיפול

07/07/2019 | 19:05 | מאת: סיון

כמו מה? התרופות שלוקח מלבד גיוטריף לא מחמירים מצב של הכליות. יש תרופות אחרות שיכול ליטול כדי למנוע החמרה?

הכוונה היא לראות שאין לא עצירת שתן למשל (הפרוסטטה עלולה להפריע בגברים מבוגרים לריקון מלא של שלפוחית השתן), התייבשות, שימוש בתרופות (למשל נוגדי כאב שאינם סטרואידים כמו אדויל למשל). אם אין הסבר אחר להחמרה ישקול האונקולוג המטפל את המשך הטיפול לעומת חלופות אחרות.

מנהלי פורום נפרולוגיה