פעילות גופנית יכולה לשפר תפקוד כלייה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

30/06/2019 | 01:33 | מאת: דותן

אהלן האם פעילות גופנית כגון: ריצה הליכה ועוד.. יכולות לשפר תפקודי כליה ? כי פעילות גופנית היא בריאה בכללי לגוף... בן 28 אם תפקודי כליה תקינים לפי בדיקת דם מעניין אותי לדעת מה דעתך? ונניח מישהו אם ערך טיפה גבוה של ערכים בכליות פעילות גופנית עוזרת ?

לפעילות גופנית השפעות מיטיבות רבות. היא עוזרת לאיזון לחץ דם, סכרת ועוזרת למניעת השמנת יתר, ועל כן חשובה באופן עקיף לתפקודי כליות. מכאן ועד לשיפור תפקודי כליות הדרך ארוכה. חשוב לציין כי פירוק שריר בעת מאמץ יכול לגרום לפגיעה בכליות ולכן יש להמנע ממאמץ מוגזם.

מנהלי פורום נפרולוגיה