המצאות חלבון בשתן מה המשמעות ואיזה ערכים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/06/2019 | 14:12 | מאת: בתיה

בבדיקת שתן התקבל 10 מיליגרםחלבון בשתן 250 לויקוציטים הסבר ומה ממליצה לבצע?

הממצא הבולט הוא לוקוציטוריה זאת אומרת נוכחות כדוריות דם לבנות בשתן. קשור בראש ובראשונה בדלקות של דרכי השתן או זיהומים של הנרתיק. אם נשללה סיבה זיהומית יחליט הרופא המטפל לפי התסמינים, ממצאי הבדיקה הגופנית וממצאי בדיקות הדם האם יש מקום להרחיב את הברור. לסיכום: תרבית שתן, ןאם שלילית הרחבת הברור . שאר לחלבון : סטיק אינה בדיקה המכמתת חלבון בשתן . בהזדמנות יש לבצע יחס של אלבומין לקראטינין בדגימת שתן או איסוף מכוון.

מנהלי פורום נפרולוגיה