חלבון בשתן . ברקע סוכרת ולחץ דם .

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/06/2019 | 10:02 | מאת: חגית

בס"ד שלום , מה עושים כדי להוריד את החלבון בשתן . להלן תוצאות הבדיקה 242.83 mg/L הערות והסבר CREATININE- U SAMPLE 63.6 mg/dl הערות והסבר MICROALBUMIN/CREAT 381.51 mg/g 381.51 MICROALBUMIN/CREAT תודה רבה ,

הסיבה להפרשת החלבון חשובה לקביעת טיפול. אמצעים כלליים: תזונה דלת נתרן ושאינה עתירת חלבון. המנעות מתוספי חלבון. ירידה במשקל במקרה של השמנת יתר. איזון לחצי דם (תלוי בגיל ומחלות הרקע אבל כעקרון עדיף 130/80 או במצבים מסוימים 140/90). במידה ויש סכרת - איזון הסוכר חשוב מאוד!! לא לעשן. תרופות ממשפחת מעכבי ציר הרנין-אנגיוטנסין מפחיתות את הפרשת החלבון בשתן, יש לבדוק עם הרופא המטפל האם את מטופלת בתרופה כזו. יש תרופות נוספות שיכולות לעזור כאמור כתלות במחלת הרקע.

מנהלי פורום נפרולוגיה