הופעה חוזרת של דם בשתן, כעת בוצע משקע- רוצה להבין מה אומר המשקע..

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/06/2019 | 12:07 | מאת: ירון

שלום, מספר פעמים הופיע לי 10 בRBC-דם בשתן. תרבית- שלילית. כעת עשיתי בדיקת משקע מיקרוסקופי ויצא לי אריתרוציטים- 2 HPF. מה אומר המשקע, שהדם בשתן הינו נמוך מאשר הבדיקה הרגילה?.. חוצ מזה הכל בנורמה.

בדיקת המיקרוסקופ נועדה להוכיח נוכחות של RBC (כדוריות דם אדומות ) בשתן. הסטיק לא ספציפי מספיק ועל כן יש צורך באישור זה. פעמים רבות המטוריה מיקרוסקופית מוגדרת כ3 RBC ויותר במשקע שתן. כאילו רק מהגדרה זו יש לבצע ברור לסיבה. אבל RBC לא אמורים להיות בשתן כלל ולכן ישקול הרופא המטפל את הצורך בברור. הוא יתחשב בוודאי בגילך, עישון, היסטוריה רפואית והסיבה שבעטיה בוצעה הבדיקה הראשונית (=נוכחו תלונות/תסמינים).

מנהלי פורום נפרולוגיה