בדיקה לציטולוגיה 3 כוסות כאלה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/06/2019 | 16:16 | מאת: אילן

שלום האם בדיקה זאת שהיא תקינה זאת אומרת שזה כולל גם תכליות ?מבחינה פתלוגית שאלה נוספת עם יש אבן כלשהיא במערכת השתן או כליטת..האם זה יכול לגרום לצמא מוגבר ויובש בפה..וכאבי גב תחתון מעט? תודה

לא הבנתי לגמרי את השאלה בשל טעויות הקלדה. בדיקה ציטולוגית נשלחת לאנשים עם סיכון נמוך יחסית לממאירות. במידה והחשד הוא גבוה, יש להתקדם לבדיקה פולשנית יותר כגון ציסטוסקופיה ולא להסתפק בבדיקה ציטולוגית. אבן יכולה לגרום לכאבי מותן / כאב. יכולה לגרום ליובש בפה וצמא מוגבר רק אם ישנה פגיעה ביכולת הכליה לרכז את השתן ואז יש השתנה מרובה שגורמת גם לצמא מוגבר.

20/06/2019 | 17:28 | מאת: המשך

השאלה שלי פשוטה ..סליחה על אי הבנה שאלתי עם הבדיקה לציציולגה זה כולל את כטל מערכת השתן שזה גם כליות?? בנוסף כול תפקודי הכליות תקין ברוך השם גם קראטין חוץ מטיפה גודש שנצפה באלטרסאונד ...עברתי בזמנו גם סיטי בטן כולל חומר ניגוד והכול היה תקין ..האם אבן יכולה לגרום לכול התסמינים האלה ??? תודה

בדיקת ציטולוגיה בודקת את כל מערכת השתן אבל כאמור משמשת במקרים בהם הסיכון לממאירות נמוך. כמו שכבר הסברתי, לא נפוץ שאבן תגרום ליובש בפה

23/06/2019 | 16:53 | מאת: המשך

אז היובש אינו קשור בכלל למערכת השתן?? כי אמרת שכמה מהסימנים כן קורים כשיש אבן

מנהלי פורום נפרולוגיה