סליחה על השאלה החוזרת בעניין חומר ניגוד בmr . קצת מודאגת.

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/06/2019 | 15:07 | מאת: חנה

שוב תודה על התשובה המהירה אבל אשמח להתייחסות גם לשאלה הנוספת באותו עניין, (האם השינוי בקראטנין תקין..?),שנשלחה ב 13.6.בלילה. הבדיקה אמורה להתקיים בתחילת שבוע הבא ואני קצת מודאגת. חשוב לי לדעת שאין סיכון משמעותי לכליות ואם יש אולי אבטל... היום קבלתי גם תוצאות us כליות ודרכי שתן ונמצאה ציסטה בגודל 6 מ"מ בכליה ימין ואבן של4 מ"מ בכליה שמאל. האם זה ממצא משמעותי? מה עלי לעשות ? שוב תודה רבה

MRI לא גורם לפגיעה כליתית. חלק מתכשירי הגדוליניום עלולים באי ספיקת כליות מתקדמת לגרום למחלה מאד נדירה( nephrogenic systemic sclerosis). הציסטה כמו שאת מדווחת עליה נשמעת פשוטה. האבן קטנה ואולי תצא. מומלץ לבצע ברור ראשוני לאבנים. עליה של 0.15 יכול להיות טווח טעות של המעבדה, או תנודתיות שקיימת . חיזרי על הבדיקה.

מנהלי פורום נפרולוגיה