ממצא ראשוני של חלבון בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

05/06/2019 | 16:59 | מאת: רויטל

שלום רב, אמי בת 69 עם יתר לחץ דם (מאוזן) וסוכרת (מאוזן). בבדיקת שתן שגרתית קיבלה לראשונה תוצאה של: מיקרואלבומין על קריאטנין- 53.48. כל הפעמים שהייתה מבצעת בדיקה זו התוצאות היו תקינות. ממה נובע שינוי זה? האם שינוי תרופתי יכול לשנות ממצא זה? (לפני חודשים מספר החליפה את כדור וקטור פלוס (160/25 לכדור לוסרדקס 50). האם כדור לוסרדקס יכול היה לעשות שינוי זה? ואם לא אז מה כן, שכאמור אימי מאוזנת בכל הפרמטרים. לציין שאימי מרגישה טוב. תודה מראש על תשובתכן...

בתוך וקטור פלוס יש 2 תרופות (זיזוטיאדיז וואלסרטן) . את הנ"ל המירו לכדור אחד לוסרדקס. ואלסרטן ולוסרדקס שייכים לאותה קבוצה של תרופות העוזרות להורדת לחץ דם, ומורידות את הפרשת החלבון בשתן. .זמן ההשפעה של לוסרדקס עלול להיות קצר מ 24 שעות . יתכן שעקב כך הופיע אלבומינוריה קלה בשתן. כמו כן למעשה הופחת לאימך הטיפול בלחץ דם (שכן הפסיקה לקבל משתנים). עליית לחץ דם גם היא יכולה להיות הסבר אחר לאליית האלבומין בשתן. וקטור פלוס חזר להיות משווק וניתן לשקול עם הרופא המטפל לחזור אליו.או לנסות לחלק את הלוסרדקס למנת בוקר וערב. יש לחוזר על בדיקת הכימות לאלבומין בשתן. אם חוזרים לוקטור פלוס יש לחזור על בדיקות הכימיה בדם לאחר כשבועיים.

06/06/2019 | 08:29 | מאת: רויטל

המון תודה לך על תשובתך המהירה והמפורטת. מעריכה מאד! בריאות לכולנו

מנהלי פורום נפרולוגיה