כאבים, צמרמורת, בחילה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

31/05/2019 | 15:18 | מאת: ירין

שלום, אמא שלי בת 47 וחצי, בריאה, לא נוטלת שום תרופות. בינואר השנה התעוררה משנתה בשעה 03:00 בלילה עקב כאבים עוויתים עזים כמו צירים בבטן תחתונה + גב תחתון + צמרמורת + בחילה ורצון להקיא. לקחה כדור אדוויל 400 מ״ג, לאחר חצי שעה עבר לה. ב-03:30 נסענו למיון נשים בילינסון, עשו לה בדיקת שתן ובדיקה ידנית. אמר לה שאין כלום ואלה כנראה כאבי ביוץ לקראת סיום המחזור. ברצוני לציין שכבר חודש היא טוענת שיש לה כאבי מפשעה בשכיבה בשעות הערב. הבוקר ב-31 למאי קרה לה אותו הדבר שכתבתי לעיל. (ביום כאבי הפעם השנייה היא צריכה לקבל מחזור או מקסימום למחרת, בפעם הקודמת זה קרה כשבועיים לפני המחזור לכן חשב ביוץ). מה לדעתך הסיבה? מה את מציעה לעשות? אילו בדיקות כדאי לה לערוך? אודה לייעוצך.

אם יש כאבי מפשעה כדאי להבדק על ידי כירורג לשלול בקע. כמו כן, הואיל והכאבים קשורים לווסת, בדיקה חוזרת על ידי רופא נשים ואולי גם אולטרסאונד גיניקולוגי.

מנהלי פורום נפרולוגיה