Minimal changes disease

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/05/2019 | 14:02 | מאת: יעל

מזה כחצי שנה אני מטופלת בפרדינזון בשביל להגיע לרגרסיה בלי פרוטנריה. במינון הכי גבוה שלי הייתי ב60 מג ליום, נטלתי כארבעה חודשים. כיום עומדת על 25 מג וממשיכה בהורדת הסטראוידים מידי שבועיים בזהירות. יש לי רעידות בידיים שמפריעות לי לבצע עבודות מדוייקות כגון איפור ותפירה. האם התופעה תחלוף עם הפסקת הסטראוידים? בנוסף, צמח לי שיער באזור העורף. הבנתי שצמיחת שיער היא כן תופעה אופיינית של הסטראוידים. האם השיער נושר לאחר סיום הטיפול? תודה מראש על המענה.

אכן מרבית תופעות הלוואי חולפות לאחר סיום הטיפול, יש צורך בהרבה סבלנות. סביר שהתופעות שתארת יחלפו. הואיל ואת מטופלת כבר מזה 6 חודשים, ולאור תופעות הלוואי, כדאי להתייעץ עם הנפרולוג המטפל האם יש מקום לירידה מהירה מעט יותר במינון.

מנהלי פורום נפרולוגיה