אשמח להסבר הממצאים ואיזה טיפול זה מצריך

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/05/2019 | 17:54 | מאת: יעל

שלום, אשמח לדעת מה אומרים הממצאים: א.ס כליות ודרכי שתן * כאבים במותניים . בוצעה השוואה לצילומים קודמים מתאריך : 2018/02/26 * בדיקה תת מיטבית בשל חוסר שיתוף פעולה של הנבדקת . הכליות הודגמו תת מיטבית, בגודל דומה ותקין . פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים . לא נצפו גושים סולידיים, אבנים . בכליה ימנית הודגמה הרחבה מינימאלית של המערכת המאספת . שלפוחית השתן בקיבולת טובה , ללא ממצא פתולוגי גס . הודגם סילון שתן מימין . התרוקנות שלמה . סיכום: סיבת ההפניה: ממצאים: בדיקה תת מיטבית . הידרונפרוזיס קל בכליה ימנית

גודש קל באגן הכליה יכול להיגרם משתיה של הרבה נוזלים (כהכנה לבדיקת האולטרסאונד עצמה). באולטרסאונד ראו שיש ניקוז שתן מכליה זו כך שהם מרמזים שהגודש לא נובע מחסימה של דרכי השתן. מומלץ לחזור על בדיקת אולטרסאונד עם שלפוחית ריקה ואם עדין יש גודש לפנות לאורולוג. כמובן שרצוי להגיע לבדיקה רגועים ולשתף פעולה כך שהבדיקה תהייה מיטבית.

מנהלי פורום נפרולוגיה