שתיית מי ברז רגילים כנגד מי פילטר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

03/05/2019 | 09:41 | מאת: אהוד

שלום רב ותודה מראש אם קריטאנין 1.7 האם מומלץ לשתות מים מסוננים ??או מי ברז דרך פילטר קנקן פחם מספיק?? תודה

אני לא בטוחה שפנית לפורום הנכון. אוכל לענות מהידע שיש לי על הטיפול במי המודיאליזה. פילטר פחם מנטרל את הכלור שרשויות המים שמות במי השתייה על מנת למנוע התרבות של חיידקים. הוא קרקע טובה להתרבות חיידקים. הוא מסנן גם חומרים אורגנים שחלקו אולי עם פוטנציאל לרעילות. כשהפחם מגיע לרוויה פעילותו נפסקת ויש להחליף את הפילטר. פילטרים שאינם על בסיס פחם מסננים חלקיקים בגדלים שונים כולל גם חידקיים או מוצרים שהופרשו מחידקיים. חלקם מסננים גם הכלור . לכלוך שוקע ומצטבר בהם ונוצר מצע נוח להתרבות חיידקים כך שיש להחליפם תדיר.

מנהלי פורום נפרולוגיה