ספורט להורדת לחץ דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/05/2019 | 21:42 | מאת: ספורט להורדת לחץ דם

ברצוני לשאול לכמה זמן הלחץ יורד בעקבות פעילות ספורטיבית כגון הליכה מהירה כ30 דקות ביום .לכמה זמן מחזיק הפעילות הספורט לאחר הליכה של' 30 דקות .לחץ הדם יורד אצלי ב20 נקודות לכמה זמן הירידה בלחץ מחזיקה

בטווח המיידי פעילות גופנית יכולה לגרום לירידת לחץ דם לאחר האימון שיכולה להימשך מספר שעות (כ4-10 שעות) מסיום מאמץ. להשפעה ארוכת טווח (~ קבועה) יש צורך לשיגרת פעילות קבועה ומתמשכת של מספר חודשים.טווח הירידה המדווח בספרות נע בין ירידה של 0.5 – 4.5 ממ כספית בלחץ הדם הסיסטלי ל0.5-3.2 מ"מ בל"ד הדיאסטולי. ירידה של 20 מ"מ כספית לפיכך נשמעת מוגזמת.

מנהלי פורום נפרולוגיה