בעיית כליות שמשתקפת ב GFR

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/04/2019 | 19:41 | מאת: דוד

אמי בת 82 בבדיקת דם נמצא אצלה ערך אוראה של 53.24 (נורמה 17 -43) וקריאטנין 1.06 (נורמה 0.5 – 0.9) היא הייתה אמורה לעבור בדיקת CT בית חזה אבל הרופאה חישבה ערך של 27.1 GFR וקבעה שלא תוכל לקבל את זריקת היוד הדרושה לשיקוף קראתי שדרגת ה GFR היא דרגה לפני הדרגה האחרונה של קריסת כליות איזה טיפול ניתן לקבל כדי לא הגיע לקריסת כליות

אני לא יודעת על מה התבססה הרופאה המטפלת. eGFR אמור לצאת סביב 47. אולי היא הסתמכה על איסוף שתן תת מיטבי (שכן לנשים בגיל זה קשה לבצע פעמים אבות איסוף מלא). מגיל 60 לערך בכל עשור יש אובדן/ירידה בתיפקוד הכלייתי של כ 10 מל/דקה. אם אין עוד ממצאים שתומכים בפגיעה כלייתית (כמו למשל עליית קראטינין בהשוואה לבדיקות קודמות, הופעת חלבון בשתן ,כליות קטנות בהדמיה) הרי שהסבירות שאכן יש מחלה כלייתית היא נמוכה.

14/04/2019 | 21:24 | מאת: דוד

תשובת הרופאה התבססה על העובדה שהמשקל של אמא הוא 42 קילו בלבד האם ניתן לשפר את האוראה והקריאטנין עי תזונה נכונה או ויטמינים? אנא תני שמות של סוגי מזונות וויטמינים

כעקרון תזונה מוגבלת בחלבון הינה התזונה הנכונה לכליות, אולם לא ניתן להמליץ זאת לאימך בלי להכיר אותה ואת מצבה. העובדה שמשקלה כה נמוך מחשידה שמצבה התזונתי אינו תקין ולכן איני יכולה להמליץ על הגבלת חלבון בתזונה. אין ויטמינים מסוימים המומלצים לשיפור תפקוד כלייתי. בינתיים יש להקפיד על תזונה דלת נתרן (מלח) ולגשת לדיאטנית במסגרת קופת החולים להמלצות נוספות.

מנהלי פורום נפרולוגיה