כדור ללחץ דם משתן האם גורם לסרטן עור

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/04/2019 | 18:27 | מאת: כדור ללחץ דם משתן האם גורם לסרטן עור

קיבלתי תוספת כדור משתן ללחץ דם קראתי שהכדור מעלה את הסיכון לסרטן עור אני עושה הרבה הליכות במשך היום בוקר ,צהרים ,וערב האם מסוכן לקחת את הכדור המשתן טלמה ממשכים לתת את הכדור

משתנים שייכים לאחת הקבוצות היעילות ביותר לטיפול בלחץ דם. טיפול נאות ביתר לחץ דם משפר תחלואה ותמותה. את/ה בודאי מתייחס/ת למחקר תצפיתי חדש שמצא קשר בין שימוש בתרופות ממשפחת התיאזידים לבין סרטן עור שאינו מלנומה. לפני כשנה פורסמה סקירת ספרות שבחנה תוצאות של 19 מחקרים שבחנו השפעת שימוש בתרופות ליתר לחץ דם לסרטן עור. בסקירה זו לא נמצאה עליה בסיכון לסרטן עור תחת שימוש בתיאזידים. הרווח מטיפול יעיל בל"ד (שפעמים רבות מחייב שימוש במשתנים)הוא חד משמעי ברור . למנוע טיפול זה עדין לא נתמך בשום הוכחה מדעית חותכת. מומלץ תמיד להימנע מחשיפה לקרינה, שימוש בקרם הגנה/כובע/לבוש הולם . לאור חוסר הבהירות מומלץ לשקול מעקב שנתי של רופא עור

מנהלי פורום נפרולוגיה