האם כדור אנלדקס מעורר סרטן ריאות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/04/2019 | 22:54 | מאת: כדור אנלדקס האם גורם לסרטן ריאות

קראתי בגוגל שכדור אנלדקס גורם לסרטן ריאות האם ידוע לך על הנושא הנל תודה

אכן פורסם לאחרונה מחקר תצפיתי שבו נמצאה עליה בסיכון לסרטן הריאות במטופלים שטופלו בחסם אנזים המהפך (כגון אנלפריל) בהשוואה לחסם קולטני האנגיוטנסין. מחקר תצפיתי לא יכול להוכיח שהתרופה היא הגורם (למחקר אין את היכולת להוכיח קשר נסיבתי, הוא רק יכול לרמוז רמיזה שיתכן ואינה נכונה). בנתיים למיטב ידיעתי אין גורם שאחראי על בריאות הציבור שהוציא הנחיה להימנע ממתן סוג זה של תרופות. גורם משמעותי יותר ומוכח להפחתת הסיכון לסרטן ריאות הוא הימנעות מעישון למשל.

מנהלי פורום נפרולוגיה