אולטרסאונד מערכת השתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/03/2019 | 16:34 | מאת: חיים

שלום, עקב תלונות של הליכה תכופה לעשות פיפי, וכאב קל בבטן התחתונה נשלחתי לבצע אולטראסאונד כליות ומע השתן. תוצאות הבדיקה היו שנצפו מוקדים אקוגניים מרובים ניידים בשלפוחית השתן-שתן לא צלול. מלבד זה הכל היה תקין. נזכרתי שאני צורך באופן קבוע 5 מיליארד חיידקי פרוביוטיקה מדי יום. ביום של הבדיקה לא צרכתי. ביום שלפני הבדיקה צרכתי. אין לי צריבה בשתן, ובדיקת שתן כללית יצאה תקינה. האם המוקדים האקוגניים הניידים שנצפו בבדיקה יכולים להיות חיידקי הפרוביוטיקה שצרכתי יום לפני? האם את יודעת אם פרוביוטיקה נצפית בבדיקת אולטרסאונד שתן? תודה

חיידקים לא רואים באולטרסאונד. הם זעירים מדי. את השתן יש לשלוח למשקע שתן - אולי ימצאו בו גבישי אבנים. יש לשלוח לתרבית. מומלץ להשלים סי טי פרוטוקול אבנים.

22/03/2019 | 13:55 | מאת: חיים

אכן נמצא בבדיקת שתן סידן אוקסלט. אבנים לא נראו באולטראסאונד. תרבית בקטריולוגיה שלילית. מה יכול להיות המוקדים האקוגנים הניידים? חוץ מוירוסים ? אשמח לדעת את האןפציות והאם זה חייב להיות משהו חי?

וירוסים קטנים יותר מחיידקים ולא נראים באולטרסאונד. לדעתי אילו גבישי האבן =גבישי קלציום אוקסטלט. תשלים סי טי פרוטוקול אבנים, איסוף שתן 24 למרכיבי אבן ויעוץ נפרולוג . מומלצת שתיה לאורך היממה כך שהשתן יהייה כל העת בהיר ולא מרוכז, לפחות 3 ליטר ליממה כך שתפוקת השתן תהייה לפחות 2 ליטר במהלך היממה. להפחית בצריכת המלח.

23/03/2019 | 10:51 | מאת: חיים

תודה.

מנהלי פורום נפרולוגיה