יתר ל.ד ןקשר לטיול בהרים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/03/2019 | 12:16 | מאת: גדעון

סובל מיתר ל.ד, בעקר סיסטולי. מטופל בשורה של תרופות. בבקר ל.ד עולה ל180-205, במשך היום יורד ל125-140 לקראת הערב עולה ל150-170.יש פער בין סיסטולי לדיאסטולי בגלל דלך אאורטלי.האם שהיה בגבהים(אזור סקי), מסוכנת באופן מיוחד?

עליה מהירה בגובה יכולה להביא לעליה בפעילות הסימפטטית, עליה בלחץ הדם והדופק כמו גם לשינויים נוספים. במקרה שלך, לחצי הדם המוגברים מאוד ולא מאוזנים עשויים להוות בעיה. בכל מקרה ממליצה על הפניה לרופא מומחה לחץ דם על מנת לשפר את רמת האיזון.

מנהלי פורום נפרולוגיה