שאלה לגבי נקסיום ולנטון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/02/2019 | 09:52 | מאת: אייל

האם באמת יש סכנה של פגיעה בכליות בשימוש בתרופות אלה? השתמשתי כחודש ושבוע אחרי שהפסקתי יש לי איזה גרד מידי פעם בפנים

התרופות ממשפחת PPI - סותרי החומצה בקיבה - יכולות לגרום לפגיעה כלייתית על ידי השריית מצב של דלקת במשתית הכליה. זה יכול להופיע כדלקת חריפה עם אי ספיקת כליות חדה או לגרום לפגיעה כרונית. כמובן שבמרבית המקרים של שימוש בתרופה לא נראה פגיעה כלייתית, אחרת התרופות היו יוצאות משימוש נרחב, אך מחקרים הראו שהתרופות בהחלט מעלות את הסיכון לפגיעה לעומת חוסר שימוש בהן. לא בטוחה שהגרד קשור לתרופות. אם עולה חשד לפגיעה כלייתית, ניתן לבצע בדיקת דם לתפקודי כליות ובדיקת שתן לכללית.

מנהלי פורום נפרולוגיה