שאלה בנושא וזודיפ.......

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

20/02/2019 | 21:15 | מאת: עופר

היי אני לאחר 2 צנתורים ואי ספיקת כליות ברקע סכרת לא מאוזנת לאחרונה חזרתי ליטול וזודיפ עקב לחצי דם גבןהים מאוד שלא הצלחתי לאזן יש לציין שאני נוטל גם קורדילוק פוסיד אספירין וקדקס ווזודיפ עושה לי בצקות קשות בקרסול ובכף הרגל הרופא ניסע לתת נוורוסק אבל הוא גורם לכאבי חזה נורא חזקים האם ניתן להפחית בדרך כלשהי את הבצקות?

בצקת הינה תופעת לוואי ידועה. תזונה דלת נתרן תפחית את הבצקת כמו גם הפחתת מינון הווזודיפ. במידה ואתה נוטל רק 10 מ"ג ליום ועדיין יש בצקת, אפשר לנסות לפצל את המתן ל- 5 מ"ג פעמיים ביום. לעיתים לא ניתן להתגבר על הבצקת ואין מנוס אלא להחליף את התרופה.

מנהלי פורום נפרולוגיה