טיפול תרופתי באבני כליה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/02/2019 | 17:19 | מאת: אלון

שלום, אני בן 44 סובל מבעיה של אבני יציקה חוזרות באגן הכליה השמאלית שלי. בנוסף, אני סובל מבעיה של IC (interstitial cystitis) בשלפוחית השתן שלי שגורמת לי תכיפות גבוהה במתן שתן. רופא נפרולוג המליץ לי ליטול באופן קבוע 6 כדורי אלקסולב ביום. הכדורים גורמים לי להגברה משמעותית של התכיפות בשתן שקשה לי לעמוד בה. ניסיתי בעבר כדורים נוספים (קיי ציטק, אלוריל) שגרמו לי לתופעה דומה. אני מרגיש שאני נמצא במלכוד כי בלי טיפול תרופתי אני אאלץ לעבור ניתוחים חוזרים שיכולים לסכן את הכליה שלי. מה ניתן לעשות ?

תעשה ניסיון להתחיל את הכדורים בהדרגה - תתחיל 2 כדורים ליום, כעבור שבוע תעלה ל- 4 וכעבור שבוע נוסף ל- 6. יתכן שהעליה ההדרגתית במינון תביא לשיפור בתסמינים.

מנהלי פורום נפרולוגיה