כאבים בצד ימין וחלבון בשתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

14/02/2019 | 22:10 | מאת: אוסי

שלום, אני בת 39 בהריון חודש תשיעי אני סובלת כבר כחודשיים בערך מכאבים בצד ימין מתחת לחזה ובנוסף יש לי חלבון בשתן (באיסוף שתן של 24 שעות יצא 458 יש לי תור בעוד כשבועיים לנפרולוג כי שללו רעלת הריון וזה מתחבר לכאבים בצד רציתי לדעת עם איזה בדיקות מראש מומלץ להגיע אליו ? אני בלחץ מטורף ממש חוששת האם נראה לך שמדובר במשהו מסוכן? הלחץ דם תקין במידה וזה קשור

באנשים בריאים, הפרשת חלבון תקינה נחשבת כפחות מ- 150 מ"ג ליממה. בהיריון יש עליה בהפרשת החלבון באופן פיזיולוגי (בין היתר בשל עליה בקצב הסינון הגלומרולרי ושינוי בתכונת ממברנת הכליה) ולכן רק ערך מעל 300 מ"ג נחשב לא תקין. לעיתים נראה עליה נוספת בעליית החלבון לקראת הלידה, שתחלוף לאחר מכן. חשוב לבדוק שלא מלווה בתסמינים נוספים של רעלת היריון כגון יתר לחץ דם (שאין לך). כמובן שהפרשת חלבון בשתן יכולה לבטא גם מחלת כליה ולכן דרושה הערכת הנפרולוג. כדאי להגיע אליו עם בדיקת דם עדכנית לתפקודי כליות ואלקטרוליטים, ספירת דם, אנזימי כבד, רמת חומצה אורית, אלבומין בדם, שתן לכללית ומשקע, איסוף שתן 24 שעות לחלבון ולאלבומין (ובמקביל קראטינין). כדאי לעשות גם אולטרסאונד בטן בגלל הכאבים. בהתאם לחשד הקליני ותשובות בדיקות אלה הנפרולוג יחליט האם יש צורך בבירור נוסף מעבר.

מנהלי פורום נפרולוגיה