כאבי בטן לאחר מתן שתן + צריבה חזקה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/02/2019 | 17:37 | מאת: יוסי

שלום, מזה תקופה של כ-4 חודשים הנני סובל מכאבי בטן כמעט יום יומיים, שמוקלים לעיתים לאחר יציאות. בנוסף לכך ב-3 החודשים האחרונים לוקח לי הרבה זמן עד להוצאת השתן (לפעמים 10 דקות ויותר), ישנם צריבות בעת מתן השתן, וגם כאבי בטן בסיומו. בבדיקת שתן שנערכה לפני כחודשיים לא עלה שום דבר (דם בשתן, חלבון וכו'), ובנוסף לא נמצא חיידק בתרבית (וגם בדיקות דם תקינות לחלוטין). מה יכולה להיות הבעיה? האם יכול להיות שמדובר באבנים או בבעיה אחרת בכליות? כרגע הופניתי לרופא גסטרו להמשך טיפול, אך האם זהו הכיוון הנכון?

לא כתבת בן כמה אתה. סביר לבחון כמה אפיקים אפשריים לתלונותיך עד לאבחנה (גסטרואנטרולוג). ממליצה גם שאורולוג יבדוק אותך (פרוסטטה) ולבצע הדמיית כליות ודרכי שתן כולל גם הערכת שארית שתן לאחר התרוקנות .

13/02/2019 | 21:46 | מאת: יוסי

קודם כל תודה רבה. לשאלתך אני בן 31, לא לוקח תרופות באופן קבוע, וסך הכל בריא בדרך כלל. ביצעתי סיטי בטן ואגן שלשום, האם אקבל שם גם את ההדמייה עליה דיברת?

כן סי טי בטן ואגן עונה להגדרה של הדמיה.

מנהלי פורום נפרולוגיה