בדיקת סי טי עם חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

07/02/2019 | 14:04 | מאת: יפעת

אני מושתלת כליה עם קראטנין 1.4 ועברתי סי טי צוואר עם הזרקת חומר ניגוד הוזרקו 70 סמ"ק של OMNIPAQUE האם זה נחשב להרבה חומר ניגוד? לפני הבדיקה קיבלתי 2 שקיות של נוזלים וגם אחרי הבדיקה הבנתי שהחומר ניגוד מסוכן לכליה האם זה יכול לעשות נזק? וכמה זמן לאחר הבדיקה צריך לבצע בדיקות דם ? בתודה מראש

70 סמק נחשבים כמעט חומר ניגוד. קיבלת הכנת נוזלים כך שהסיכון לפגיעה כלייתית יורד משמעותית. מומלץ לבצע בדיקות דם כ48 שעות אחרי מתן חומר הניגוד. ברב המקרים אם יש פגיע. כלייתית היא קלה וחולפת בתוך מספר ימים.

מנהלי פורום נפרולוגיה