דופק ולחץ דם בעת פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/01/2019 | 19:23 | מאת: מתן

דוקטור שלום זה שפעילות גופנית בריא זה ידוע אבל שאלתי אליך זה לא מסוכן שיש דופק גבוה בעת פעילות גופנית ? הרי בעת פעילות גופנית הדופק עולה ולחץ הדם עולה....אני לא מדבר על דופק שעובר את דופק המטרה.. בכללי שמתחיל לעלות הדופק אני מתכוון... ואיך בידיוק זה שיש דופק מהיר במאמץ תורם לדופק במנוחה ? איך זה בידיוק עוזר ללב ולא פוגע בו..

היתרונות בפעילות גופנית עולים על הסכנות בה, ובלבד שהפעילות מבוצעת תוך בניית כושר, והתחשבות בגיל ובמחלות הרקע. כמובן שבמטופלים עם מחלות לב יש לקבל אישור של קרדיולוג מטפל. שאלות נוספות בנושא יש להפנות לפורום אימון כושר גופני /קרדיולוג. בברכה

25/01/2019 | 15:34 | מאת: מתן

איזה יתרונות יש לפעילות גופנית שעולים על הסכנות שבה שהיא מתבצעת ?

כפי שד"ר סוטנדורף ציינה, השאלה הינה מעבר לתחום של פורום זה. ממליצה להפנות את השאלה לפורום קרדיולוגיית ספורט.

מנהלי פורום נפרולוגיה