עליה בקראטנין אחרי צינטור

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/01/2019 | 15:31 | מאת: איתן

שלום הילה.אני בן 73 קראטנין 1.6 gfr 46.61 לחץ דם מאוזן עברתי לפני שנתים שני צינטורים לוקח תרופות לכולסטרול מאוזן.שאלתי האם תוצאות אלו מדאיגות אגב העליה בקראטנין התחילה אחרי שני הצינטורים. תודה

קראטינין 1.6 אינו תקין כמובן. במידה והערך יציב במהלך השנתיים האחרונות, עיקר החשיבות היא למנוע את המשך ההדרדרות בתפקוד הכלייתי. במידה ויש החמרה, חשוב לעבור הערכה על מנת להעריך האם יש גורם הפיך להחמרה הכלייתית. במידה ועד עכשיו אינך במעקב, ממליצה על הערכת נפרולוג.

מנהלי פורום נפרולוגיה